MEDOLIVA

medoliva

Πολυφαινόλες που παράγονται από το υγρό (υδατικό κλάσμα) που προκύπτει από την διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου από την ελιά.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το προϊόν μας, με την εμπορική επωνυμία MEDOLIVA®, παράγεται σύμφωνα με μία κατοχυρωμένη διαδικασία, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη καθαρά φυτικά νερά που προέρχονται από τους διαχωριστήρες προσεκτικά επιλεγμένων ελαιουργείων που παράγουν μόνο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποκλειστικά από βιολογικές καλλιέργειες ελιάς στην Ελλάδα.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία παραγωγής δεν χρησιμοποιεί καθόλου οργανικούς διαλύτες ή άλλα επικίνδυνα υλικά αλλά μόνον υπέρ καθαρό πόσιμο νερό και εφαρμόζει μία φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία, έχοντας υιοθετήσει την οδηγία της ΕΕ που αφορά στην Αρχή της Ολικής Αξιοποίησης (Principle of Total Discharge).

Το προϊόν παράγεται σε υγρή μορφή η οποία είναι σταθερή και ασφαλής χωρίς ανάγκη οποιασδήποτε προσθήκης συντηρητικού.

Επιπλέον, μια μοναδική τεχνική ομογενοποίησης εφαρμόζεται κατά τη παρασκευή του προϊόντος MEDOLIVA ® που επιτυγχάνει την μείωση του μεγέθους των διαλυτών στερεών σε «Νανο-μεγέθη», έτσι εγγυάται υψηλή αντιοξειδωτική δράση και βελτιωμένη λειτουργικότητα, βασικό χαρακτηριστικό των προϊόντων Νανοτεχνολογίας.

Το προϊόν έχει πολλές χρήσιμες εφαρμογές σε πολλούς τομείς, όπως τροφίμων, λειτουργικών τροφίμων (nutraceuticals), συμπληρωμάτων διατροφής, καλλυντικών, προϊόντων προσωπικής φροντίδας, κ.λπ..

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος συνοψίζονται παρακάτω:

MEDOLIVA ® ΦΥΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Υγρό φυσικό αντιοξειδωτικό, που παράγεται από την υδατώδη φάση του ελαιοκάρπου, με υψηλή περιεκτικότητα σε υδροξυτυροσόλη και τυροσόλη οι οποίες είναι γνωστές ως τα πιο αποτελεσματικά φυσικά αντιοξειδωτικά με πλήθος επιστημονικών αναφορών για την συμβολή τους στην ανθρώπινη υγεία που οφείλεται στη δράση τους ως επιβραδυντές ελεύθερων ριζών. Το προϊόν περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες καφεϊκού και κουμαρικού οξέος, κατεχίνες και ανθοκυάνες. Η περιεκτικότητα το προϊόντος MEDOLIVA ® σε υδροξυτυροσόλη / τυροσόλη είναι 30 φορές περισσότερο από ότι στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώμα: σκούρο μαύρο
Ιξώδες: Χαμηλό
Συνολικά στερεά: 10% w / w ελάχιστο ή 24 BRIX
Οσμή: Χαρακτηριστική του ελαιοκάρπου
Γεύση: Πικρή φυσικό χαρακτηριστικό της πολυφαινολικής του σύνθεσης
pH: 4,5 ± 0,1

ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ
Συνολική περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες: 6.000 ppm min. επί υγρού ή 6% (60.000 ppm) επί ξηρού (μέθοδος Folin-Ciocalteu).

Το προϊόν έχει αναλυθεί με HPLC και περιέχει τις ακόλουθες πολυφαινόλες:

Α) Υδροξυτυροσόλη
Β) Τυροσόλη
Γ) Καφεϊκό οξύ
Δ) ρ-κουμαρικό οξύ
Ε) Ανθοκυάνες και κατεχίνες