Ως Φυσικά Αντιοξειδωτικά Σε Συγκεκριμένους Τύπους Τροφίμων

Το υγρό προϊόν πολυφαινόλης ελιάς MEDOLIVA® όπως και οι βιοδραστικές σκόνες από πολυφαινόλη ελιάς, απλές ή ενθυλακωμένες, χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη σε κρεατοσκευάσματα με σκοπό την βελτίωση του χρώματος και την επιτάχυνση της πτώσης του pH των ζυμούμενων . . .

Το υγρό προϊόν πολυφαινόλης ελιάς MEDOLIVA® όπως και οι βιοδραστικές σκόνες από πολυφαινόλη ελιάς, απλές ή ενθυλακωμένες, χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη σε κρεατοσκευάσματα, σε γαλακτοκομικά (γιαούρτι,ξυνόγαλο,κεφίρ), σε αναπληρώματα τυριού και μαργαρίνη. Ειδικά σε ζυμούμενα προϊόντα διεγείρει τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος, επιταχύνει την πτώση του ΡΗ και την συσσώρευση γαλακτικού οξέος, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει ουσιαστικά την προστασία του προϊόντος από επιμολύνσεις χωρίς να διακυβεύεται η γεύση και η εμφάνισή του.

Παραγωγή Ευρωπαϊκού τύπου γιαούρτης και επιδορπίων γιαούρτης.

Η προσθήκη πολυφαινόλης ελιάς επιταχύνει την οξίνιση, συντομεύει τον χρόνο ζύμωσης και πήξης, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το ιξώδες, τη συνεκτικότητα αλλά και τη γεύση και τη συντηρητικότητα του προϊόντος.

Παραγωγή ξυνογάλακτος και κεφίρ.

Η προσθήκη πολυφαινόλης ελιάς επιταχύνει την οξίνιση περιορίζοντας την παραγωγή αλκοόλης, συντομεύει τον χρόνο ζύμωσης βελτιώνοντας ταυτόχρονα το ιξώδες, την συνεκτικότητα αλλά και την γεύση και την συντηρητικότητα του προϊόντος.

Παραγωγή αναπληρώματος τυριού ( Με φυτικές πρωτεϊνες και λιπαρά) ή θερμικώς ακατέργαστου τυριού

Η προσθήκη πολυφαινόλης βελτιώνει την συντηρητικότητα του προϊόντος αναστέλλοντας την ανάπτυξη μούχλας και την τάγγιση του λίπους χωρίς την χρήση συνθετικών συντηρητικών ή άλλων προσθέτων, ενώ βελτιώνει την γεύση του προϊόντος.

Παραγωγή ζυμούμενων αλλαντικών (σαλάμι αέρος, παραδοσιακό ωμό χωριάτικο λουκάνικο, παστουρμάς, λούντζα, προσούτο)

Η προσθήκη πολυφαινόλης ελιάς βελτιώνει την ζύμωση και την παραγωγή αρώματος και γεύσης ενισχύοντας την ανάπτυξη της καλλιέργειας εκκίνησης, αναστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων ή αλλοιογόνων μικροοργανισμών και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό και αντιοξειδωτικό που επιπλέον προστατεύει από την τάγγιση του λίπους και την οξείδωση του χρώματος, με αποτέλεσμα την παραγωγή ζυμούμενων αλλαντικών χωρίς συντηρητικά.

Παραγωγή μαργαρίνης

Η προσθήκη πολυφαινόλης ελιάς βελτιώνει την συντηρητικότητα του προϊόντος αναστέλλοντας την οξείδωση του λίπους και του χρώματος, και λειτουργώντας ως φυσικό αντιοξειδωτικό αναπληρώνει τα συνθετικά αντιοξειδωτικά πρόσθετα βελτιώνοντας ταυτόχρονα την γεύση του προϊόντος.

Τέλος η τεχνολογική σημασία του διεγερτικού αποτελέσματος των πολυφαινόλων της ελιάς που περιέχονται στο προϊόν MEDOLIVA®, στα πιο σημαντικά (για τη βιομηχανία τροφίμων) μέλη της οικογένειας των βακτηρίων γαλακτικού οξέος, καθώς επίσης και η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση το καθιστά ικανό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά προϊόντα τροφίμων για την βελτίωση του χρώματος, της εμφάνισης και της γεύσης τους με ταυτόχρονη συμβολή στην ασφάλεια τους.

pdfΕφαρμογή σε φυτικά τυριά255.64 KB
pdfΕφαρμογή σε σαλάμι αέρος740.05 KB
pdfΚλινική μελέτη γιαουρτιού με πολυφαινόλη389.26 KB
pdfProduction of novel bioactive yogurt enriched with olive fruit polyphenols523.41 KB